Рибне філе товстолобика з хрусткою скоринкою, а якщо до нього ще і квашений огірочок, – що може бути смачніше?!
Інгредієнти
Філе товстолобика – 0,5 кг | |
Сіль – за смаком | |
Манка – 200 грам | |
Спеції +сушений базилік – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження |
Риба – одне з улюблених страв нашого сімейства, готуємо практично все і в будь-якому вигляді. Наш тато сам солить і коптить, часто готуємо на мангалі з овочами, запікаємо в духовці і смажимо.
Останнє вкрай рідко через брак часу. Але сьогодні саме той день, коли на гарнір до вечері смажений товстолобик)
Почнемо знайомитися з рецептом?!
Покроковий рецепт
Моєму рибу і розбираємо, вибираємо кістки відразу, до тих, що можна дістатися.
Далі солимо, перчимо, кладемо спеції (іноді ложу мелений сушений базилік, смак пікантніше і ніжніше),обвалюємо і даємо постояти в спеціях.
Обвалюємо рибу в манці і відправляємо на розігріту сковороду з маслом. Смажимо рибу з двох боків до золотистої скоринки (на все йде 7 хвилин).
Подаємо смажену рибку на стіл.
Риба прекрасно поєднується з солоними помідорками або огірочками. На гарнір чудово підходить картопелька. Приємного апетиту!