Смажені карасі під соусом – ароматна закуска приготування приготування.
Інгредієнти
Річкова риба (карасі, краснопірки, уклейки, окунь) – 500 г | |
Сіль – за смаком | |
Соєвий соус – 1 ч. л. | |
Суміш перців – щіпка | |
Часник сушений – 1/2 ч. л. | |
Масло рослинне – 1 ст. л. | |
Лимонний сік – за смаком | |
Борошно – опціонально |
Обсмажена риба в соєво-часникової заправки – смачна і пікантна закуска з насиченим часниковим ароматом. Маринад повністю позбавляє річкову рибу від специфічного запаху, робить її ніжною і смачною. Готуватися закуска швидко, однак потрібен час для маринування.
Покроковий рецепт
Промити, почистити і випатрати річкову рибу. Натерти сіллю і перцем, скропити лимонним соком і залишити на 15 хвилин.
Змішати соєвий соус із сушеним часником та олією. Змастити сумішшю рибну шкірку. Накрити рибу харчовою плівкою, зробити на її поверхні кілька проколів. Відправити рибу в холодильник на ніч.
Замариновану рибу ретельно обваляти в борошні.
Обсмажити рибу з двох сторін на мінімальному вогні до золотистої скоринки. Шкірка рибки повинна бути рум’яною і підсмаженою, а рибне філе – білим в розрізі.
Подавати гарячу рибну закуску разом з картопляним пюре або рисом. Приємного апетиту!