Пропоную два рецепту смажених карасиків. Перший з часником і перцем, другий з цибулею.
Інгредієнти
Карасі – 6 штук | |
Часник – 3 зубчики | |
Цибуля – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Борошно – жменя | |
Соняшникова олія – для смаження | |
Лимон – 1 штука |
Багато хто недооцінюють річкову рибу, зокрема карасиків. І дуже даремно, адже така рибка – джерело корисних нутрієнтів. Господині уникають готувати таку рибу, з-за наявності безлічі дрібних кісточок. Сьогодні я поділюся з вами секретом як приготувати карасів, щоб не відчувалися кісточки. Рибка виходить дуже смачна з рум’яною скоринкою.
Покроковий рецепт
Свіжі карасики почистити, випатрати, вийняти зябра. Промити водою, позбавитися від чорних плівок в середині риби. (З ікри, яєць, зеленої цибулі і дрібки борошна можна зробити смачні ніжні оладки).
Гострим ножем під кутом тридцять градусів робимо надрізи з двох боків по спинці рибки, не доходячи до хребту (якщо переріжете хребет, рибка розвалитися). Надрізи здійснюйте на відстані 0,5 сантиметра один від одного. Саме такі надрізи дозволять, при смаженні, маслу зробити кісточки м’якими, абсолютно не чувствующимися. Приправимо спеціями рибку.
Приготуємо три карасика з ароматним часником. Для цього подрібнений часник змішаємо з чорним меленим перцем і соком лимона. Добре натираємо цією сумішшю рибу зовні і всередині. Даємо постояти 10 хвилин.
Три залишилися карасика начиним цибулею. Для цього очищену цибулину нарізаємо півкільцями, солимо і збризкуємо лимоном.
Обвалюємо кожну рибу в борошні. Смажимо карасиків на розпеченому маслі на середньому вогні до золотистої скоринки. Якщо будете смажити на сильному вогні, карасі зовні підгорять, а усередині залишаться сирі; при смаженні на повільному вогні, риба вийти варена без рум’яної скоринки.
Кожну рибку посипати рубаним зеленим луком. Запевняю вас рибка виходить БОМБЕЗНИЙ.
Моя сім’я віддає перевагу більше рецепт рибки з часником, виходить вона дуже ароматна.
Приємного вам апетиту!