Смажені каштани – корисна закуска в осінній період.
Інгредієнти
Каштани – 25 шт. приблизно |
Каштани багаті сахарозою, глюкозою та фруктозою. Вони єдині з горіхів містять вітамін С. Плоди каштана багаті вуглеводами, білками і в ній мало клітковини. Смажать каштани і печуть, з них отримують високоякісні добавки в борошно і кондитерські вироби.
Покроковий рецепт
На каштанах зробити надріз, це обов’язкове правило, інакше вони вибухнуть в духовці. Скласти у вогнетривку форму.
Смажити (запікати) в духовці при температурі 180 С 25-30 хвилин. Не більше, так як, пересмажені каштани втрачають вологу і стають дуже твердими. Очистіть гарячими і подавайте до столу.
Кілька корисних порад:
Готуйте стільки каштанів, скільки плануєте з’їсти.
Не пережаривайте каштани, інакше вони стануть твердими.
Набагато легше чистити каштани гарячими.
З очищених каштанів знімайте всі плівки і перетинки.
Не залишайте очищені каштани про запас, їх смак змінюється і вони сохнуть. Неприготовленные каштани зберігайте у темному прохолодному місці.