Смажені лінивці-пельмені

Смажені лінивці-пельмені – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смажені лінивці стануть відмінним вечерею для ваших домочадців. За смаком вони нагадують смажені пельмені, але за формою відрізняються від них. Це ситне блюдо припаде до смаку і дітям і дорослим.

Інгредієнти

Готовий фарш – 300 гр.
Борошно пшеничне – 2 склянки
Яйце – 1 шт.
Вода – 1/3 склянки
Сіль – 1/4 ч. л.
Олія – для смаження

Як приготувати Смажені лінивці-пельмені

Лінивці готуються з м’ясного фаршу і тіста. Фарш краще брати змішаний з свинини та яловичини з додаванням цибулі і спецій. Блюдо виходить дуже смачним: зверху – хрустке смажене тісто, а всередині – соковита начинка.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні продукти. У велику миску всипаємо половину борошна.



У борошно додаємо яйце, додаємо сіль, вливаємо воду і добре перемішуємо.



Коли тісто стане дуже густим, її потрібно перекласти на робочу поверхню і розминати руками, поступово підсипаючи всю муку. Тісто повинне вийти еластичним і не прилипающим до рук. Готовому тісту треба відпочити кілька хвилин.

З тіста розкочуємо пласт товщиною 2мм.


Кладемо начинку з фаршу і рівномірно розрівнюємо по всій поверхні.


Звертаємо заготівлю рулетом. Край гарненько защипаем.


Відрізаємо від рулету лінивці, товщина яких 1,5 див. Злегка їх сплющує.

На сковороду з розігрітою олією викладаємо лінивці. Смажимо по 8-10 хвилин з кожного боку на слабкому вогні.

Готові лінивці перекладаємо на тарілку. Страву можна їсти як в гарячому, так і в теплому вигляді.