смажена на сковороді морський окунь в горіхах – соковита і ніжна закуска з чудовим смаком!
Інгредієнти
Морський окунь – 2 філе | |
Сіль – за смаком | |
Яйце – 2 шт. | |
Чорний перець – за смаком | |
Кукурудзяне борошно – 1 ст. л. | |
Волоський горіх – 100 г | |
Кисло-солодкий соус до риби – за смаком |
Філе морського окуня в горіховій паніровці – це оригінальне блюдо за мотивами рецепта барабульки Гордона Рамзі. Відмінна за смаком рибка доповнюється вареною картоплею, рисом і кисло-солодким гострим соусом.
Покроковий рецепт
Вимити, очистити і отфилировать морського окуня. Забрати всі кісточки з філе, натерти рибу сіллю і дрібкою перцю.
Подрібнити волоські горіхи в дрібну крихту.
Приготувати кляр для обсмажування риби з яєць та кукурудзяного борошна. Приправити суміш сіллю за смаком.
Викласти філе морського окуня на обробну дошку шкірою вгору. Надрізати шкірку вшир філе, не дорізуючи її до кінця. Змастити кляром з допомогою кулінарної пензлика. Посипати подрібненими волоськими горіхами і – обсмажити рибу з двох сторін. Потрібно всього дві хвилини обсмажування з кожного боку.
Викласти філе морського окуня на тарілку.
Подавати блюдо до столу. Відмінним доповненням стане пікантний кисло солодкий соус. Приємного апетиту!