Смажений рис по-японськи

Смажений рис по-японськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти. Заморожений горошок розморозити. Морква, 2 зубчики часнику почистити, дрібно порізати. Курячу грудку очистити, видалити шкіру і кістки. Куряче м’ясо порізати маленькими кубиками.

Рис відварити в злегка підсоленій воді до готовності. Але попередньо рис краще вимочити у воді, пропорції: 1 до 2. Час вимочування близько 30 хвилин. Зваріть рис. Готовий рис відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини, якщо така є. Потім пересипте рис в каструлю і відкладіть в сторону.

У сковорідку налити 2 столові ложки олії, що не має особливий запах (підійде ріпакова або соняшникова), розігріти на середньому вогні. На сковороді на олії обсмажити дрібно порізаний часник (смажити протягом хвилини до появи характерного запаху на кухні). Потім в сковороду закинути нарізану моркву і смажити її на протязі 2-х хвилин. Додати курку і смажити 2-3 хвилини, поки курка не дійде до готовності (якщо шматочки дійсно не великі, м’ясо просмажиться дуже швидко, не хвилюйтеся).

Додати в сковорідку відварений рис, розморожений зелений горох і добре перемішати. Потім додати 2 столові ложки соєвого соусу, 1 / 4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю і 1 / 4 чайної ложки солі. Все добре перемішати, продовжувати смажити.

Відсунути рис з курячим м’ясом і горошком в сторону і на вільну частину сковорідки розбити 2 курячих яйця.

Коли яйця схопляться, з’єднати їх зі всіма продуктами в сковороді.

Смажений рис з яйцем, зеленим горошком і куркою готовий. Подавайте до столу, викласти їжу на загальне велике блюдо. Приємного апетиту!