Смажимо рибу хек правильно

Смажимо рибу хек правильно – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Здавалося, такий простий рецепт, але навіть досвідчені та початківці господині не знають, як посмажити смачно рибу в клярі. Ось кілька підказок.

Покроковий рецепт

Беремо тушки хека, розморожуємо. Зрізаємо ножицями верхній і нижній плавники, ножем чистимо від луски (її небагато, більше у хвоста і погано видно). Зазвичай беру хека на вагу в рибних магазинах, в супермаркетах невідомо скільки він лежить. Навіть якщо хек заморожений і в герметичній упаковці, риба може бути сухим, м’ясо розвалюватися на волокна при розморожуванні. М’ясо має бути щільне.
Солимо, залишаємо на кілька хвилин.

Я не готую окремо рідкий кляр для риби (як у деяких рецептах і зі сметаною, майонезом, борошном, яйцями), все рівно що рибу смажити млинці. Або ж тісто виходить дуже рідким, або занадто густим, як тісто на оладки. Просто насипаю борошно в суху тарілку, а в другій – збиваю одне яйце, трохи солі і перцю.

Валяю шматочки риби в борошні. До речі, з однієї середньої тушки виходить 4 шматочка.

Розігріваю сковорідку, наливаємо олію. Потім шматочки риби в яйці і кладемо на гарячу сковорідку. Так риба виходить з засмаженою тонкою скоринкою.

Дуже смачно. Обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Приємного апетиту!