Сніданок по-англійськи

Сніданок по-англійськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1) Яйце. Зазвичай смажене або яйце-пашот. У ресторанах частіше можна зустріти перший варіант. Однак у невеликих готелях північної Англії прийнято подавати яйце, зварене без скорлупок.

2) Боби – зазвичай білі з гострим томатним соусом. Цей компонент сніданку досить смачний і популярний у англійців.

3) М’ясні ковбаски, дуже тонкі, схожі на наші сосиски. Причому, за словами моїх приятелів до сніданку подаються різні їх види. Зазвичай це досить смачні ковбаски зі справжнього м’яса.

4) Неодмінний компонент сніданку — бекон. Обов’язково добре просмажений. Зазвичай до порції приносять 2-3 таких шматочка.

5) Hush brown — дуже смачні коржики з відвареної картоплі.

6) Смажені грибочки. Частіше печериці, приготовані ціленькими або розрізаними навпіл.

7) Обов’язково помідор. Правда, не свіжий, а запечений або злегка підсмажену.

Взагалі-то раніше ще подавали кров’яну ковбаску. Проте британські господині рідко готують це блюдо. У супермаркетах ж її просто не продають. Тому до англійського сніданку кров’янку подають вкрай рідко.

Осилити повний сніданок, витриманий в національних традиціях мої друзі не змогли жодного разу. Зазвичай для насичення вистачало половини порції. Проте саме таку величезну порцію прийняти подавати і у великих готелях, і маленьких пансіонатах.