Соковита курка і гриби в сметанному соусі з макаронами

Соковита курка і гриби в сметанному соусі з макаронами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне блюдо на обідній стіл. Якщо не додавати макарони – воно може стати дієтичним. Можна замість сметани додавати грецький йогурт.

Покроковий рецепт

Розігріти сковороду, налити масло і викласти попередньо просушені курячі стегенця. Поставити на сильний вогонь на 5 хвилин. Потім перевернути на іншу сторону на такий же час, для утворення скоринки.

Нарізати помиті гриби на половинки. Можна порізати дрібно, але при великій нарізці печериці залишаться більш соковитими.

Після утворення рум’яної скоринки необхідно зменшити вогонь. Промазати курку йогуртом або сметаною з обох сторін, і прикрити кришкою. Залишити тушкуватися на 10 хвилин.

Покласти половинки грибів зверху на м’ясо. На вниз класти не можна – так гриби можуть стати занадто сухими.

Вийняти м’ясо на тарілку окремо, і висипати на сковорідку макарони. Додати склянку води, зменшити вогонь і накрити кришкою. Через 5 хвилин посолити і додати спеції.
Через 15 хвилин можна подавати на стіл.