Соковиті котлети з свинячого фаршу

Соковиті котлети з свинячого фаршу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку приготуємо фарш. Я завжди використовую жирну свинину (ошийок, лопатку), якщо є прожилки, їх обов’язково видаляємо. Нарізаємо м’ясо невеликими кубиками і прокручуємо через м’ясорубку.

Нарізаємо невеликими шматочками білий хліб і заливаємо його молоком. Тим часом очистимо від шкірки і помиємо під проточною водою ріпчасту цибулю, розрізаємо на 4 частини.

Разом з м’ясом прокручуємо на м’ясорубці розмочений білий хліб і ріпчасту цибулю. Завдяки цим інгредієнтів наші котлетки будуть дуже соковитими і ніжними. Перемішуємо наш вийшла фарш. Додаємо яйце, сіль, мелений чорний перець за смаком і добре перемішуємо фарш.

Далі підготуємо панірування. Для цього беремо звичайну муку і змішуємо її з панірувальними сухарями в пропорції 50/50. Робимо котлетки довільної форми і обвалюємо в паніровці, завдяки якій при смаженні утворюється золотава скоринка зверху, а всередині залишається соковите м’ясо свинини.


На розігріту сковорідку наливаємо рослинне масло з додаванням вершкового. Починаємо обсмажувати наші котлети приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до готовності. Наше ніжне і соковите блюдо готове. Приємного апетиту.