Для приготування каші знадобляться вівсяні пластівці, мак чи готова макова начинка, волоські горіхи, мед, вершкове масло, свіжі або заморожені ягоди, родзинки.
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 200 г | |
Родзинки без кісточок – 50 г | |
Волоські горіхи – 10 шт | |
Мак – 3 ст. ложки | |
Мед – 2 ст. ложки | |
Масло вершкове – за смаком | |
Ягоди (смородина червона) – 100 г |
Прекрасний і смачний сніданок – вівсяні пластівці з улюбленими ягодами, маком, медом і горіхами. Таке блюдо припаде до смаку і дорослим, і дітям, а також дозволяє урізноманітнити раціон правильного харчування.
Покроковий рецепт
Готуємо всі інгредієнти.
Спочатку ставимо варитися мак, заливаючи три столові ложки сухого інгредієнта двома склянками води. Варимо мак на дрібному вогні протягом години.
Розколюємо волоські горіхи, очищаючи ядра від шкарлупи
Після того, як мак проварился протягом години, в суміш додаємо мед.
Всипаємо в маково-медовий відвар вівсяні пластівці і ретельно перемішуємо. Варимо кашу протягом 7-10 хвилин на малому вогні під кришкою.
Заливаємо окропом ізюм, даємо йому розм’якнути, воду зливаємо.
По закінченню 10 хвилин варіння вівсяної каші, вимикаємо газ і додаємо вершкове масло. Перемішуємо. Всипаємо ягоди смородини і акуратно розмішуємо кашу.
Додаємо горіхи і родзинки. Перемішуємо кашу. Даємо 2 хвилини настоятися під кришкою.
Подаємо смачну вівсянку до столу. Приємного апетиту!