Сьогодні я вам розповім рецепт пиріжків, які мої рідні часто просять спекти. Пиріжки виходять пишні і м’які. Начинку до цього тесту можна підібрати будь-яку. Воно універсальне.
Інгредієнти
Тепла вода – 0,5 л (Температура 40 градусів) | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Дріжджі свіжі – 25 г (Можна сухих 1 ст л ) | |
Соняшникова олія(в тісто) – 1 ст. л. | |
Начинка варення смородини – 1 склянка (Можна будь-яку начинку) |
Сам по собі пиріжок невеликий пиріг, тільки порційний. Яких тільки пиріжків та пирогів не буває: відкриті, закриті, дріжджові, листкові, на заварне тісто, смажені, печені. Різних форм, різної висоти і цей список можна продовжувати ще довго.
Покроковий рецепт
У теплу воду додаємо цукор, розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо дріжджі. І тільки після того, як дріжджі увійшли в реакцію з цукром додаємо сіль, борошно та масло( в такій послідовності дріжджі краще працюють).
Вимішуємо тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, не повинно липнути до рук. Залишаємо його на 1-1,5 години на расстойку.
Пройшов 1 годину, тісто підійшло. Тепер його слід гарненько вимісити і розділити на 12 рівних частин.
Кожен шматочок не дуже сильно розкачати, покласти по 1-1.5 чайної ложки варення, зліпити пиріжки. Можна смажити на сковороді, але нам подобається в духовці.
Пиріжки змастити цукровим сиропом і відправити в духовку. Випікаємо 35-40 хв при температурі 190 градусів на найвищому положенні в духовці до рум’янцю. Приємного апетиту!