Солодкі дріжджові пиріжки з варенням

Солодкі дріжджові пиріжки з варенням – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У теплу воду додаємо цукор, розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо дріжджі. І тільки після того, як дріжджі увійшли в реакцію з цукром додаємо сіль, борошно та масло( в такій послідовності дріжджі краще працюють).

Вимішуємо тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, не повинно липнути до рук. Залишаємо його на 1-1,5 години на расстойку.


Пройшов 1 годину, тісто підійшло. Тепер його слід гарненько вимісити і розділити на 12 рівних частин.


Кожен шматочок не дуже сильно розкачати, покласти по 1-1.5 чайної ложки варення, зліпити пиріжки. Можна смажити на сковороді, але нам подобається в духовці.
Пиріжки змастити цукровим сиропом і відправити в духовку. Випікаємо 35-40 хв при температурі 190 градусів на найвищому положенні в духовці до рум’янцю. Приємного апетиту!