Солодкі коржі з корицею

Солодкі коржі з корицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Солодкі, гарячі, з корицевий ароматом коржі стануть прекрасним доповненням до чаювання в холодну пору року.

Інгредієнти

Борошно – 250 грам
Яйце – 1 штука
Цукор – 100 грам
Рослинне масло – 5 столвых ложок
Вода – 5 столових ложок
Кориця – 1 чайна ложка
Сода – 0,5 чайної ложки
Лимонна кислота – щіпка
Рослинне масло – для смаження

Як приготувати Солодкі коржі з корицею

Коржі з бездріжджового тіста – прості в приготуванні блюдо, прекрасний варіант випічки на швидку руку. Тісто готується з мінімумом клопоту, з інгредієнтів які знайдуться на кожній кухні, а додавання кориці робить випічку дуже ароматною. Коржі з’їдаються дуже швидко, вони смачні як гарячі, так і холодні.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти: борошно просіваємо в ємність, відміряємо корицю, соду, цукор.

Змішуємо сипучі складові: борошно, соду, лимонну кислоту, корицю, цукор.

Додаємо воду в борошно і перемішуємо.

Аналогічно додаємо рослинне масло, знову перемішуємо.


Вбиваємо яйце і замішуємо однорідне гладке тісто. Тісто не повинно прилипати до рук або столу.

Тісто ділимо на 10 приблизно однакових частин.


На присипаної борошном робочій поверхні кожну частину тіста розкачуємо. Можна для краси надати коржикам правильну круглу форму з допомогою тарілки, але можна і не робити цього.

Нагріваємо сковорідку, ллємо трохи олії. Корж викладаємо на сковорідку. Смажимо 3-4 хвилини на середньому вогні, поки не зарум’яниться. Якщо віддаєте перевагу більш ситну випічку, можна лити більше олії, але і практично на сухій сковороді коржі готуються чудово.

Перевертаємо і знову смажимо іншу сторону.

Готові коржі викладаємо стопкою один на одного, так вони довше залишаються гарячими.