Цей чудовий і дуже ніжний десерт з полуничним соусом і сирним кремом можна включити у святкове меню.
Інгредієнти
м’яке масло вершкове несолоне – 50 г | |
сир рікотта – 300 г | |
пудра цукрова ароматизована – 50 г | |
просеянная борошно пшеничне високоякісна – 50 г | |
квітковий мед високоякісний – дві ст. ложки | |
дрібний цукровий пісок – 150 г | |
добірна полуниця – 500 г | |
м’ята – кілька листочків |
Ніжний десерт з кошичків з полунично-сирним соусом.
Покроковий рецепт
Поставити на тихий вогонь маленьку каструльку, прогріти в ній необхідну кількість вершкового масла. Як тільки воно повністю розтопиться, влити квітковий мед і насипати половину порції цукрового піску.
Добре перемішати компоненти, потім прибрати каструльку з солодкою вершковою масою з плити. Насипати просіяне борошно, інтенсивно розмішати все ще раз.
Остудити приготовану вершкову солодку масу в холодильній камері, після цього можна зайнятися приготуванням полуничного соусу. А для цього потрібно почистити і промити в прохолодній воді полуницю, нарізати її довільними шматочками.
Половину нарізаної полуниці перекласти в сотейник, насипати залишки цукрового піску. Варити ягоди при періодичному помішуванні протягом десяти хвилин на слабкому вогні. Злегка остудити приготований полуничний соус і пюрировать його блендером.
Потім включити на 180 градусів духовку, підготувати деко застелити його кулінарної папером.
З холодильної камери вийняти застигле тісто, сформувати з нього невеликі кульки розміром з абрикос, перекласти їх на деко і відправити на вісім хвилин в духову шафу.
Під впливом високої температури ці солодкі маслянисті кульки розтечуться, покриються численними дірочками і придбають золотистий відтінок. В цей час їх треба вийняти з духовки і трохи остудити, потім перекласти всі коржі на стакани, перевернуті догори дном.
Дочекатися того моменту, коли заготовки остаточно охолонуть і приймуть форму кошичків, потім перевернути їх, перекласти на пергаментний папір і прибрати до повного застигання в холодильну камеру.
В окремому посуді з’єднати рікотту з ароматизованою цукровою пудрою, збити ці компоненти. Далі в приготований сирний крем додати охолоджений соус з полуниці, злегка перемішати масу.
Вийняти з холодильника кошики, викласти в них рівними порціями сирний крем з полуничним соусом.
Прикрасити приготований солодкий десерт залишилася нарізаної полуниці і листочками м’яти. Прибрати до повного охолодження назад у холодильну камеру, потім подавати до столу.