З круглого рису і соковитих ягід можна приготувати чудовий святковий десерт – солодкі роли.
Інгредієнти:
– листи норі (три штуки);
– тростинний цукор-пісок (75 г);
– соковиті свіжі ягоди будь-які (за смаком);
– сир фета (120 г);
– круглозерний рис (125 р);
– домашнє варення рідке або солодкий сироп для подачі (за смаком).
Процес приготування:
Ретельно промити круглозерний рис, пересипати його в каструлю, потім залити теплою питною водою і залишити під кришкою приблизно на тридцять хвилин. Як тільки рис набубнявіє, промити його, потім залити свіжою водою, насипати достатню кількість цукрового піску, варити на помірному вогні не більше десяти хвилин, в іншому випадку він просто розвариться.
Далі необхідно злити воду з каструлі з відвареним рисом, потім приступити до приготування самих солодких ролів.
Розстелити на поверхні столу три шматки поліетилену, розкласти на кожному з них по одному листу норі, а на них викласти однаковими порціями остиглий рис. Далі розподілити рис на кожному аркуші норі по всьому периметру, після цього підготувати миску насипати в неї промиті і підсушені свіжі ягоди, додати подрібнену фету, перемішати. Викласти ягідну начинку з сиром фета рівними порціями на рисові пласти, рівномірно розподілити, згорнути кожну заготовку в щільний рулет за допомогою поліетиленової плівки. Відправити солодкі рулети, загорнуті в поліетилен, в холодильник і залишити приблизно на півтори години.
Перекласти охолоджені рисові рулети з ягідною начинкою на блюдо, нарізати їх на роли потрібної товщини, полити рідким варенням або яким-небудь солодким соусом, потім подавати до столу.