Червона риба – це смачний делікатес. Не всі вміють солити свіжу кету, горбушу або форель, тому купують готову закуску. Але самостійний посол риби куди краще готового варіанту.
Інгредієнти
Свіжоморожена риба (горбуша, кета, форель) – 1 шт. | |
Цибуля – 2 головки | |
Сіль дрібна – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Приправа для засолу червоної риби – за бажанням | |
Масло рослинне – близько 5 ст. л. |
Описаним нижче способом можна посолити будь-яку червону рибу, куплену в магазині у свіжому вигляді. Закуска виходить смачною, солоної і приправленої за індивідуальним перевагам. Робиться вона без кісточок, тому чудово підійде до святкового застілля. Такий рибкою ви зможете здивувати своїх гостей. Найскладніше в рецепті – відділення філе від кісточок.
Покроковий рецепт
У першу чергу потрібно розморозити рибу до такого стану, щоб можна було очистити від шкіри і кісток. Перший раз зробити це буде досить важко, але ті, хто хоча б раз стикався з обробленням риби впораються за кілька хвилин. Відокремлене від кісток філе потрібно порізати на невеликі пластинки товщиною близько 5 мм
Очищений від лушпиння цибулю необхідно порізати тонкими кільцями і півкільцями.
Дно посуду посипати сіллю. Укласти шар риби, поверх розмістити кілька цибулевих кілець, посолити і приправити спеціями за смаком. Далі знову йде шар риби, який також чергується з цибулею.
Таким чином покласти всю рибу. На один шар йде приблизно 1/4 ч. л. солі.
Після укладання полити рибу олією.
Притиснути закуску блюдцем, можна встановити невеликий вантаж.
Риба буде готова вже через 3-5 годин. З’їдається така закуска дуже швидко.