Простий рецепт, смачно і корисно,без оцту. Огірки завжди хрусткі як з бочки.
Інгредієнти
Огірки – 1,5 кг | |
Сіль – 1 ст можна трохи менше склянки | |
Листя хрону,чорної смородини – за смаком | |
Парасолька кропу – 1 шт | |
часник – 1 зубчик | |
лавровий лист, гвоздика.перець горошком – за смаком | |
гірчиця суха ( порошок) – 1 ст. ложка | |
вода – 1,5 л |
Один з моїх улюблених рецептів,просто,смачно і корисно.Роблю кожен рік вже багато років. Огірки зберігаються в будь-якому місці,виходять хрусткими і по смаку як бочкові. Інгредієнти дані на 3-х літрову банку.
Покроковий рецепт
Огірки ретельно миємо. Краще щіточкою.
Зелень миємо, приготуємо спеції.
1.5 літра води закип’ятимо зі склянкою солі. Остудити.
Огірки, зелень, спеції, часник укладаємо в банку.
Заливаємо банку з огірками охолодженим розсолом і залишаємо на 2 дні.
Через два дні зливаємо розсіл, заливаємо огірки холодною кип’яченою водою і додаємо 1 столову ложку сухої гірчиці. Закрити капроновою кришкою, зберігати можна в будь-якому місці.