Інгредієнти
Огірки – дрібні або середнього розміру | |
Хрін – листя | |
Кріп – парасольки | |
Часник – за смаком | |
Чорний перець горошок – за смаком | |
Вода – 1 літр | |
Сіль – 2 ст. л. |
Покроковий рецепт
Огірки замочити в холодній воді не менше ніж на 2 години (так вони будуть краще зберігається взимку).
Банки помити з содою, стерилізувати 15 хвилин, кришки – 5хвилин.
Приготувати листки хрону, парасолька кропу, зубчики часнику.
В стерилізовану банку укласти трави, часник і чорний перець горошок, раніше вимочені огірки («попки» відрізати).
У другу банку налити 1 літр води (не кип’ячену, можна джерельну), додати 2 ст. л. з гіркою солі. Перемішати.
Солоною водою залити огірки. Дати постояти 3 дні.
Воду злити, закип’ятити (під час кип’ятіння, якщо буде піна, знімати). Киплячим розсолом залити ті ж огірки. Закатати стерилізованими кришками. Банку перевернути, залишити перевернутої до повного охолодження.
Огірки виходять солонувато-кислим, хрусткі.
Можна закрутити методом холодної закрутки. Кип’ячений розсіл остудити, залити огірки, закатати під поліетиленові кришки. Огірки холодної закрутки треба тримати в холодному місці.