Солоні огірки без оцту

Солоні огірки без оцту – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Покроковий рецепт

Огірки замочити в холодній воді не менше ніж на 2 години (так вони будуть краще зберігається взимку).

Банки помити з содою, стерилізувати 15 хвилин, кришки – 5хвилин.

Приготувати листки хрону, парасолька кропу, зубчики часнику.

В стерилізовану банку укласти трави, часник і чорний перець горошок, раніше вимочені огірки («попки» відрізати).

У другу банку налити 1 літр води (не кип’ячену, можна джерельну), додати 2 ст. л. з гіркою солі. Перемішати.

Солоною водою залити огірки. Дати постояти 3 дні.

Воду злити, закип’ятити (під час кип’ятіння, якщо буде піна, знімати). Киплячим розсолом залити ті ж огірки. Закатати стерилізованими кришками. Банку перевернути, залишити перевернутої до повного охолодження.

Огірки виходять солонувато-кислим, хрусткі.

Можна закрутити методом холодної закрутки. Кип’ячений розсіл остудити, залити огірки, закатати під поліетиленові кришки. Огірки холодної закрутки треба тримати в холодному місці.