Ідеальний варіант, якщо в холодильнику завалялися різні залишки ковбас, пару огірочків і маслин.
Інгредієнти
яловичина – 700 гр | |
мисливські ковбаски – 200 гр | |
шинка – 150 гр | |
салямі – 250 гр | |
огірки – 300 гр | |
маслини – 200 гр | |
цибуля – 2 шт | |
морква – 2 шт | |
перець болгарський – 1 шт | |
лимон – за смаком | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
помідор – 1 шт |
Солянка – споконвічно російська страва. Різновиди солянки бувають різні – рибні, м’ясні, грибні і т. д. Вашій увазі пропонується класична домашня солянка з м’ясом яловичини і трьома видами ковбас.
Покроковий рецепт
Крок 1. Готуємо продукти, які стануть в нагоді в ході виконання солянки.
Крок 2. Розморожуємо м’ясо. Беремо каструлю, наливаємо холодну воду, солимо, додаємо м’ясо, лавровий лист, очищений цибулю і моркву за бажанням для насиченості бульйону.
Крок 3. Нарізаємо інгредієнти. Мисливські ковбаски ріжемо кружальцями, салямі ріжемо соломкою, шинку ріжемо на маленькі шматочки. Огірочки ріжемо круглешками і навпіл. Для засмажки ріжемо цибулю півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці. Ріжемо на часточки помідори і болгарський перець. Маслини нарізаємо на круглі часточки. Обов’язково потрібні маслини без кісточок.
Робимо засмажку. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо його, додаємо нарізану півкільцями цибулю. Смажимо хвилин 5, додаємо моркву, натерту на тертці. Смажимо 7 хвилин. Додаємо болгарський перець і нарізаний помідор. Трохи солимо, перчимо. Через 7 хвилин вимикаємо сковороду.
Через півтори години, м’ясо в бульйоні має зваритися. Потрібно витягнути шматок м’яса і нарізати його на часточки. Готовий бульйон процідити, витягнути варену цибулину і моркву з бульйону. Додати в суп нарізане м’ясо, ковбасу, зажарку і мариновані огірки. Варити 12 хвилин.
Крок 6. Вимкнути плиту, дати настоятися. Закинути в суп маслини і соус, в якому вони були. Додати лимон і сметану за смаком. Приємного апетиту!