Солянка класична

Солянка класична – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь до закипання. Готуємо заправку. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву кубиками, солоні огірки натираємо на тертці, помідори кубиками. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і відправляємо туди всі овочі. Я додаю до овочів трохи розсолу. Солимо, перчимо за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності овочів.

Картоплю миємо, чистимо й ріжемо кубиками. Якщо вода в каструлі кипить, сміливо відправляйте варитися картоплю.

Картопля варимо хвилин 10. В цей час готуємо ковбасні продукти. Сосиски ріжемо кружечками, сардельки і варену ковбасу – соломкою. Відправляємо до картоплі. Варимо до готовності картоплі.

Готуємо маслини. Ріжемо маслини на колечка. Кожну маслину я розрізаю на 3-4 частини.

Коли картопля буде готовий, додаємо в суп заправку. Солимо, перчимо за смаком. Додаємо маслини і лавровий лист. Даємо трохи покипіти пару хвилин. Посипаємо зеленню. Я просто додаю сік лимона замість часточок, тому що дітям не подобаються плаваючі в солянці часточки лимона. Даємо настоятися, сервіруємо, подаємо. Приємного апетиту!