Сподіваємося, це блюдо стане для Вас одним з улюблених, як і наше.
Інгредієнти
Білокачанна капуста – 600гр | |
Квашена капуста – 500гр | |
Морква – 1шт | |
Цибуля ріпчаста – 1шт | |
Гриби – 250гр | |
М’ясо, вирізка телятини – 600гр | |
Бульйон – 300-400мл | |
Томатний соус або паста – 2ст.л. | |
Часник – 1 зубчик | |
Масло вершкове – 70гр | |
Оливкова (соняшникова) олія для смаження – 3-4 ст. л. | |
Спеції – за смаком |
Хочу поділитися з Вами простим, але дуже смачним рецептом від моєї улюбленої бабусі. Цей рецепт домашньої солянки з двох видів капусти, не залишить байдужими найбільших противників капусти.
Покроковий рецепт
Заздалегідь готуємо м’ясо, варимо на ньому бульйон. Ставимо в бік, розділивши юшку і м’ясо.
Гриби нарізаємо середніми шматочками. Налеваем невелику кількість оливкової (соняшникової) олії на сковороду і підсмажуємо гриби на середньому вогні.
Порада: кидаємо до грибів 50гр вершкового масла і постійно помішуючи, доводимо до золотистого кольору.
Після дрібно нарізаємо м’ясо, або руками розбиваємо на волокна. Додаємо в гриби, слідкуємо щоб гриби були пересмаженими, залиште їх небагато соковитими. Тушкуємо хвилин 10. Так само кидаємо до набору зубчик часнику.
В іншу глибоку сковорідку кидаємо, попередньо нарізану, білокачанну капусту. Нарізати можна кубиками, буде відрізнятися від квашеної.
Додавши трохи бульйону, моркву, порізану ножем, (не на тертці, важливо), цибулю і тушкуємо 15 хвилин, помішуючи кожні три хвилини.
Слідом додаємо квашену капусту, перемішавши, продовжуємо тушкувати ще хвилин 10, не забуваючи заважати. Важливий момент, коли вся капуста стає не просто прозорою, а трохи золотистої, вливаємо томатний соус (томат) перемішаний в бульйоні. Поки гаситься, часто перемішуємо, хвилин 10.
Сіль, перець, коріандр додаємо в підготовлене м’ясо з грибами. З’єднуємо капусту з м’ясом. Даємо насититися ароматами і тушкуємо ще близько 30-40 хвилин, зменшивши вогонь до мінімуму.
Подавати зі свіжою зеленню. Приємного Вам апетиту!