Солянка з капусти 2 в 1

Солянка з капусти 2 в 1 – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку підготуємо овочі: капусту нашинкуем, цибулю наріжемо кубиками, моркву натремо на тертці.

На розігріту сковороду наллємо 2 столові ложки соняшникової олії, коли олія нагріється, викладемо цибулю і моркву. Обсмажимо їх 2-3 хвилини.


Зверху викладемо нашатковану капусту, накриємо кришкою, тушкуємо 5-7 хвилин, поки капуста не зменшиться в обсязі. Коли капуста пустить сік, перемішуємо, зменшуємо вогонь до повільного і продовжуємо тушкувати.

Поки нудиться капуста, нарізаємо м’ясну складову. М’ясо рвемо або ріжемо на невеликі шматки, копчену ковбасу – кубиками, сосиски – кружечками.

М’ясо і ковбаси викладаємо до капусти. Розвести томатну пасту в 50 мілілітрах води, заливаємо капусту рідиною і тушкуємо капусту 10-15 хвилин, поки рідина практично випарується.

Солянка з капусти в її канонічному розумінні готова. Додати до страви можна солоні огірки.

Але якщо ви задалися метою приготувати перше, а не друге блюдо, продовжуємо процес приготування. Тушковану капусту перекладаємо в каструлю. Заливаємо окропом і даємо знову закипіти.


Нарізаємо огірки, оливки, лимон і зелень.

Викладаємо спочатку в каструлю оливки і огірки, коли суп знову закипить – додаємо зелень і лимон. Оскільки солянка традиційно гостре блюдо, можна додати спеції: паприку, хмелі-сунелі, сіль за смаком. Даємо покипіти 5 хвилин, вимикаємо і наполягаємо під кришкою 15 хвилин. Подаємо до столу. Солянка в її популярному варіанті – готова.