Відварити спагеті у злегка підсоленій воді відповідно до інструкції на упаковці. Відкинути макаронні вироби на друшляк, дати стекти воді.
Печериці промити (якщо печериці великі порізати навпіл або на 4 частини). Укласти підготовлені гриби в глибоку ємність з щільно прилягає кришкою.
Приготувати маринад для грибів. Натерти на дрібній тертці цедру лайма, видавити цитрусовий сік. Сік і цедру додати в гриби.
Все посолити, поперчити за смаком.
Полити оливковою олією (2-3 столові ложки достатньо).
Закрити кришкою і поперевертати, тобто, перемішати. Залишити маринуватися на 30 хвилин (можна і більше), їх періодично перемішуючи.
Через 30 хвилин розігріти сковороду з оливковою олією. Обсмажити на ньому нарізану кільцями часник і гілочку свіжого розмарину (можна використовувати і сухий, але «голочки» сушеного розмарину складніше буде виловлювати). По кухні будуть літати неймовірні запахи…м-м-м. Смажити все до золотистого кольору часнику.
Вийняти часник і розмарин (це більше нам не знадобитися, викинути) і на цьому ж олії обсмажити гриби (прямо з маринадом) до золотистого кольору. Спробуйте ваші гриби, подобаються? Якщо смак грибів не задовольняє і занадто кислить, можна додати трохи цукру-піску, буквально щіпку. Все гарненько підсмажити (цукор повинен розчинитися).
Викласти на тарілку спагетті, зверху викласти гриби печериці. Прикрасити дрібно рубаним кропом. Приємного апетиту!