Приготуйте необхідні інгредієнти. Гриби можна використовувати будь-яких видів. Для гостей краще готувати дрібні печериці. Блюдо буде виглядати більш естетично. Для сім’ї, я готую гливи і лісові.
Гриби почистити, промити і підсушити на рушник. Потім порізати на крупноватые шматочки.
М’ясо свинини порізати на дрібні шматочки, будь-якої форми.
Будь-яку свіжу зелень, промити і дрібно покришити.
Картоплю натерти на крупній тертці.
Взяти поглиблену миску. Викласти в неї натерту картоплю і перемішати зі сметаною. Замість сметани можна використовувати майонез.
У глибокій сковороді або казанку в не великій кількості рослинної олії злегка обсмажити м’ясо.
Коли м’ясо просмажиться (7 – 10 хв), додати гриби і смажити на середньому вогні, поки не випарується вся вода і гриби не придбають золотистий колір.
Гриби з м’ясом додати в картопляну суміш, висипати зелень, за смаком посолити і поперчити чорним меленим перцем. Все ретельно перемішати.
Розкласти грибну масу по горщикам, рясно змазаним вершковим маслом, закрити кришкою і поставити в духовку. Готувати при 200°С протягом 50 хв.
Якщо горщики не великі, готову страву можна подавати до столу прямо в них. Вечеря пройде в більш затишній обстановці.
Також страву можна викласти на порційні тарілки і подавати з легкими салатами, свіжими овочами або соліннями. Підійдуть будь-які гострі приправи. Готуйте і радуйте своїх рідних і друзів. Приємного апетиту!