Справжній східний плов з чорносливом та ізюмом

Справжній східний плов з чорносливом та ізюмом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Отже, для приготування плову нам знадобиться 450 гр. курячих стегон, 200 мл соняшникової олії, 1 велика морква і 2 середніх цибулини, 100 гр. чорносливу, 200 гр. родзинок, 2 ст. рису.
Почнемо з того, що наллємо в казан масло, додамо м’ясо, порізане невеликими шматочками і злегка його обсмажимо (приблизно 5-10 хвилин), далі м’ясо потрібно дістати з казана і прибрати поки в сторону.



У цьому маслі обсмажуємо моркву, порізаний великою соломкою, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо порізану кубиками цибулю, продовжуємо обсмажувати, далі кладемо до моркви і цибулі чорнослив (також порізаний соломкою), обсмажуємо і додаємо родзинки. Всю цю суміш обсмажуємо так, щоб цибуля і морква стали коричневого кольору.



Далі м’ясо викладаємо на суміш цибулі, моркви, чорносливу і родзинок, зверху кладемо 3-5 зубчиків часнику (можна не чистити), і кладемо, попередньо промитий рис, додаємо воду так, щоб покрила рис на два пальці зверху, солимо (приправи або перець не потрібні), і чекаємо, поки закипить.
Коли вода закипіла, варимо 10 хвилин, і, не дивлячись, на те, скільки залишилося води, вимикаємо. Даємо постояти ще 30 хвилин.

Після цього рис ввібрав всю воду, що залишилася. Беремо піднос або велику тарілку, і акуратно перевертаємо казан, щоб все наше блюдо виявилося на тарілці.


Після того, як ви поїли, плов не потрібно класти назад у казан, інакше він втратить свій вигляд, і рис буде слипшимся.
Всім приємного апетиту!