Яловичі стейки в маринаді – соковите м’ясне блюдо на сковороді-гриль!
Інгредієнти
Яловичина – 400 г | |
Сіль – за смаком | |
Сухий часник – за смаком | |
Кукурудзяна олія – 1 ст. л. | |
Чебрець – опціонально | |
Розмарин – опціонально | |
Чорний мелений перець – за смаком |
Стейки з яловичини з травами – пікантне і соковите м’ясо на грилі. Це варіант приготування дуже ніжного м’яса – без запаху яловичини і жорсткості.
Покроковий рецепт
Промити свіжу яловичину, зачистити від жив і зайвого плівок. Нарізати м’ясо на шматочки, товщиною у два пальці. Натерти яловичі стейки сіллю і перцем, рясно змастити рослинним кукурудзяною олією. Посипати сушеним або свіжим чебрецем, розмарином і часником. Загорнути стейки у фольгу і відправити в холодильник на строк від півгодини до 12 годин.
М’ясо промариновано і готове до смаження. Перш, ніж готувати стейки, потрібно вийняти м’ясо з холодильника заздалегідь, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
Обсмажити м’ясо на сильному вогні по одній хвилині з кожної сторони.
Викласти м’ясо на фольгу, змащену маслом і відправити в розігріту духовку на десять хвилин.
Дати м’ясо відпочити п’ять хвилин під фольгою при кімнатній температурі. Нарізати яловичину на шматочки і подавати до столу з улюбленим соусом. Приємного апетиту!