Стейк Як в ресторані

Стейк в ресторані, – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо по цьому рецепту виходить соковитим. Як з ресторану. В моєму рецепті я буду використовувати свинину. Але можна брати будь-яке м’ясо.

Покроковий рецепт

Підготуємо продукти.

Відбиваємо м’ясо. Перед смаженням нічого більше не робимо. Не маринувати, не солити, не перчити! Сіль почне тягнути з м’яса вологу, а нам цього не треба.


Викладаємо на добре розігріту сковороду, злегка змащену рослинним маслом. Масло дасть м’яса апетитну скоринку. Сковорода повинна бути дуже добре розігріта! Це важливо!!! При викладенні м’ясо повинно гарненько шкворчать. Якщо сковорода буде погано нагріта, м’ясо дасть сік. А нам потрібно всі соки запечатати всередині. І при викладенні м’яса, якщо воно вологе, промокніть його паперовим рушником. І бажано щоб м’ясо було кімнатної температури. Всі ці фактори впливають на температуру розігрітої сковороди. Смажимо з двох сторін за 4-5 хвилин. На середньому вогні. Цього достатньо, щоб відбитий шматок свинини повністю просмажився. Сковорода повинна залишитися сухою! На малюнку це видно. Весь м’ясний сік залишається всередині. Смажити можна на будь сковороді. На грилі просто будуть красиві смужки.



Отже, по суті, ми вже отримали ідеальний стейк. Зверху рум’яна скоринка, усередині просмажене, соковите м’ясо. Залишилося його приправити. Для цього змішуємо сік лимона і рослинне масло. Поверхня дерев’яної дошки посипати великою сіллю і перцем. Полити невеликою кількістю суміші лимонного соку і масла. Гарячий шматок м’яса прямо на дошці обваливаете в спеціях. Спочатку з одного боку, потім з іншою. Робимо це з кожним шматком. Після кожного шматка заново “заправляємо” дошку спеціями.

Ось так швидко і просто приготувати ресторанний стейк! Приємного апетиту!