Стейк з форелі з грибами

Стейк з форелі з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Стейк форелі промиємо, за смаком посолити, збризніть лимонним соком, посипаючи приправами для риби і залишаємо хвилин на 20 маринуватися. Рибу краще накрити поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою, щоб не обвітрилася.

Поки риба маринується, ми підготуємо начинку для неї. Печериці добре промиємо, обсушим, дрібно наріжемо. Розігріємо сковороду з рослинним маслом і на середньому вогні і обсмажимо гриби (близько 5 хвилин). Почистимо ріпчасту цибулю і дрібно наріжемо його. Додамо до грибів і будемо смажити до м’якості. Суміш посолити за смаком. Коли начинка буде готова, вимкнемо вогонь і відкладемо в сторону.

Краї стейка скріпити дерев’яними зубочистками так, щоб вони утворили як би кошичок.

В отриману рибну «кошичок» ми викладемо смажені гриби з цибулею.

Форму для запікання змастимо трохи рослинним маслом (можна не змащувати форму маслом, а викласти рибу на пекарській папір), покладемо на неї стейк риби, посипаючи зверху кунжутним насінням. Вогнетривку форму поставимо в розігріту до 170 градусів духовку і запечемо стейк риби протягом 20-30 хвилин. Якщо риба зверху почне горіти можна накрити її фольгою або пекарської папером. (Якщо будете використовувати фольгу, стеліть її глянсовою стороною вгору, так жар буде відображатися і рибка не пригорить).

Готовий стейк форелі запечений в духовці можна вживати самостійно. Але я раджу вживати його з гарніром з рису, картоплі або іншими крупами, так як «всуху» ця риба жирнуватий. Приємного апетиту!