Сьогодні смажимо ароматний стейк з яловичини з кунжутом і гострим маслом
Інгредієнти
Яловичина (стейк) – 2 шт. | |
Насіння кунжуту, смажені – 1 столова ложка | |
Червоний перець чилі – 1 шт. дрібно нарізані кубиками | |
Свіжі нарізані трави, такі як цибуля, петрушка або базилік – 1 столова ложка | |
Терта цедра лимона – 1 столова ложка | |
Оливкова олія – 1 ч. л. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. для смаження | |
Сіль, мелений перець – за смаком |
Ароматизоване масло – це простий спосіб змінити страву, наповнити його новими і цікавими ароматами. Спробуйте це кунжутна, з чилі олія. Якщо хочете, спробуйте додати в масло трави, гірчицю, масло з анчоусів… Варіанти нескінченні.
Покроковий рецепт
Яловичі стейки промити, обсушити.
Змішати нарізані свіжі трави (такі, як цибуля, петрушка або базилік), додати 1 чайну ложку оливкової олії, червоний перець чілі, дрібно нарізаний кубиками, цедру лимона, насіння кунжуту, попередньо обсмажені на сухій сковороді. Додати мелений перець, все добре перемішати.
Натерти стейки отриманою сумішшю і дати м’ясу просочитися, залишивши на кухні (не прибираючи в холодильник) на 30 хвилин.
Потім стейк посоліть (безпосередньо перед приготуванням) і можна смажити. Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні. Приготуйте стейк з яловичини, смажачи по 2-3 хвилини з кожного боку.
Дайте м’ясу відпочити 5 хвилин. Потім можна подавати на стіл. Подавайте стейк з яловичини з овочевими чіпсами, салатом і часточками лайма.