Помідори у власному соку легко можна приготувати вдома, смак вас приємно здивує!
Інгредієнти
Помідори червоні або чорні – 1-1.5 | |
Сік томатний з магазину – 1л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Оцет – за смаком |
Помідори у власному соку – найулюбленіше консервоване ласощі нашої сім’ї. Я закочую більше 50 баночок на зиму. І нам все одно не вистачає. Можна ,звичайно, робити сік самим, але мені більше подобається покупної. При закочуванні помідорів у власному уважно придивіться до самого томатного соку. По своєму досвіду можу сказати, що дуже дешеві соки краще не купувати. Вони дуже рідкі. Розрахунок взято на дволітрову банку.
Покроковий рецепт
Почнемо з підготовки помідорів. Спочатку потрібно їх добре помити. На дволітрову баночку достатньо 1 – 1.5 кг. Все залежить від того, як щільно ви їх укладіть. Банку стерилізуємо зручним способом.
Наливаємо в баночку з помідорами киплячу воду, прикриваємо стерилізованої кришечкою, чекаємо 15 хвилин. За бажанням можна повторити заливку.
Ставимо на вогонь каструлю з соком.
Коли сік закипить, висипаємо цукор з сіллю. Охололу воду ми виливаємо з банки. Овочі заливаємо соком, який вже щосили кипить в каструлі і тут же закручуємо кришечку на банку.