Строкатий салат з білокачанної капусти з солодким перцем

Строкатий салат з білокачанної капусти з солодким перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готується цей салат з білокачанної капусти досить просто, а на виході виходить ось такий яскравий вітамінний салатик.

Інгредієнти

салатний червоний цибуля – 1 шт. середнього розміру
білокачанна капуста – 1,5 кг
свіжа зелень петрушки – пучок
червоний солодкий перець – 3 шт. великий
морква – 2 шт. велика
Для заправки:
пісок цукровий – 120 г
ароматне масло рослинне – 230 мл
кам’яна сіль середнього помелу – 2 ст. ложки
відфільтрована вода холодна – 150 мл
столовий оцет 5% – 70 мл
сік лайма – 1 ст. ложка

Як приготувати Строкатий салат з білокачанної капусти з солодким перцем

Готується цей капустяний строкатий салат досить просто, а він виходить дуже ароматним і соковитим, завдяки тому, що до нього додається гарячий розсіл, а не звичайна заправка. Такий салат з капусти можна включити в дієтичне меню, так як він дуже корисний і має малу калорійністю.

Покроковий рецепт

Всі овочі промити, потім почистити, а у солодкого перцю додатково видалити насіння, нашаткувати дуже тонко білокачанну капусту, перекласти її в салатник, злегка пом’яти руками, щоб вона стала більш м’якою. Моркву крупно натерти, півкільцями нарізати червоний салатний цибулю, перекласти ці овочі в салатник до нашаткованої капусти, промити свіжу зелень петрушки, подрібнити її. Нарізати соломкою червоний солодкий перець, викласти його разом із зеленню до інших компонентів, після цього можна приступити до приготування розсолу.

Всі компоненти з другого списку в сотейнику з’єднати, перемішати, потім суміш на помірному вогні довести до кипіння, далі гарячий розсіл перелити в салатник з овочами, перемішати. Поставити приготований капустяний салат години під гніт і залишити на дві години. Після цього прибрати гніт і відправити на добу салат з капусти в холодильну камеру.