Раджу брати в якості начинки сливове повидло воно буде яскраво відтіняти солодкість тесту.
Інгредієнти
Яйця – 3 шт | |
Борошно – 560 грам | |
Цукор – 200 грам | |
Сода, гашене оцтом – 1 чайна ложка | |
Масло вершкове – 200 грам | |
Олія соняшникова 100 мл | |
Повидло сливове – 300 грам |
Цей рецепт готувала моя бабуся, вона передала його моїй мамі, а моя мама мені. У мене у свою чергу підростають доньки і я впевнена в їх книгах рецептів він буде. Інгредієнти для рецепта дуже доступні і недорогі так і багато часу не займе.
Покроковий рецепт
Добре збити міксером яйця з цукром, додати охолоджену суміш з розтопленим вершкового і рослинного масел. Перемішати всі лопаткою. Погасити соду оцтом безпосередньо всередині маси. Додати борошно і все вимісити руками.
Тісто при цьому виходить дуже м’яким і липне до рук. Його потрібно розділити на 2 рівні частини і покласти в пакети. Помістити тісто в морозильник хвилин на 40-50, щоб тісто стало твердим настільки, щоб його можна було натерти на тертці.
Вистелити противеть пекарської папером, натерти першу половину тіста і змастити сливовим повидлом.
Зверху натерти другу половину тіста і відправити випікатися в духовку на 25-30 хвилин.
Коли пиріг приготується і охолоне його можна красиво нарізати.