Хороший варіант корисного супу-пюре, яке потрібно включити в повсякденне меню і дорослих, і дітей.
Покроковий рецепт
1. Моркву обчищають, нарізують тоненькими скибочками і складають у каструлю. Вливають склянку води, додають трохи масла, цукру і солі. Тушкують десять хвилин.
2. Засипають промитий рис до моркви, заливають п’ятьма склянками води, варити на тихому вогні сорок хвилин під закритою кришкою.
3. Якщо ви любите, щоб в супі траплялися шматочки їжі, можна відкласти декілька ложок готового рису. Інше вміст каструлі протирають через сито і розводять гарячим молоком. Або ж подрібнюють у блендері (я люблю гладку структуру, тому подрібнюю в блендері). При необхідності пюре досолюють.
4. Подають морквяний кремовий суп, притрусивши рубаним луком. Якщо ви відкладали рис, викладають його в центр тарілки. Особливий аромат супу-пюре додасть оливкова або кунжутне масло. Заправляють суп маслом і подають до столу. Приємного апетиту!