Інгредієнти: Сім невеликих помідорів Півкілограма м’ясного фаршу (краще використовувати фарш зі свинини і яловичини) Панірувальні сухарі 150 грам рисової крупи Дві цибулини Три зубчики часнику Зелень Чорний перець, сіль
Інструкція з приготування страви: 1. У мисці ретельно перемішайте м’ясний фарш, панірувальні сухарі і спеції перець і сіль. 2. З отриманої маси сформуйте фрикадельки у вигляді кульок, розміром приблизно з волоський горіх. 3. Очистіть помідори від шкірки. Для цього зробіть надрізи з боку плодоніжки і на протилежному кінці. Обшпарте помідори окропом і обережно зніміть шкірку з овочів. 4. Очищені помідори подрібніть в блендері. Якщо під рукою не виявилося цього побутового приладу, можна скористатися дрібної теркою. 5. Наріжте дрібно цибулю. 6. Налийте в каструлю два з половиною літра холодної води, закип’ятіть і висипте туди рис. Ще раз доведіть до кипіння і опустіть у воду фрикадельки, дайте повариться п’ять хвилин. 7. Обсмажте цибулю до придбання ним золотистого кольору. 8. Додайте в суп помідори з цибулею, приправити спеціями і варіть до того моменту, поки не буде готовий рис. 9. У каструлю з приготованим супом додати часник, пропущений через чеснодавилку. Дайте страві настоятися, накрийте каструлю кришкою, нехай постоїть протягом півгодини. 10. Налийте Суп у тарілку, додайте щіпку ароматної зелені, сметану і подавайте на стіл.
Суп з плодами соковитих помідорів буде особливо актуальний у розпал овочевого сезону.