На вулиці настала осінь, прийшли перші заморозки. І як приємно прийти з прогулянки до обіду і відчути будинку аромат гарячого і запашного супу. Він зігріє в холоди і нагадає будинок затишком.
Інгредієнти
М’ясо – 200 г Будь | |
Кабачок – 1 шт. | |
Картопля – 3 шт. Середні | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Зелень кропу – 1 ст. ложка Рубленого | |
Сіль – 1 год. ложка За смаком |
Осінь благодатний час для приготування страв зі свіжих овочів. Суп з кабачків легке, смачне і корисне блюдо. Воно підходить також і для дитячого меню. Я часто готую його своєму полуторагодовалому синочкові. Він поки що не говорить, але я впевнена що коли-небудь почую від нього:” Дуже смачно, мама”
Покроковий рецепт
Наливаємо в каструлю 2 літра води. Кладемо м’ясо і ставимо на вогонь.
Після того, як вода закипіла додаємо лавровий лист і сіль. І залишаємо варитися бульйон на 30 хвилин.
Готуємо овочі. Картоплю, цибулю, моркву очищаємо. Кабачок очищаємо від шкірки і великих насіння. Якщо кабачок молодий насіння чистити не обов’язково
Нарізаємо картоплю і кабачок дрібними кубиками
Натираємо моркву на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше.
Відправляємо в киплячий бульйон кабачок і картоплю. І залишаємо варитися на 10 хвилин на середньому вогні.
Додаємо в наш суп морква і цибуля. І залишаємо на вогні ще на 10 хвилин.
Кріп дрібно рубаємо. Зелень може бути будь-яка, на ваш вибір.
Знімаємо каструлю з вогню і додаємо дрібно нарізану зелень.
Подаємо суп до столу зі свіжою зеленню. Також можна додати для смаку сметану. Приємного апетиту!