Овочевий суп з копченої курки з брокколі і стручкової квасолею
Інгредієнти
Копчений окорочок – 250 г (або копчена курка) | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Вода – 2 літри + 0,5 літрів (приблизно) | |
Картопля – 3 шт. | |
Брокколі – 100 г (можна заморожену) | |
Квасоля стручкова – 100 г (заморожена) | |
Сіль – за смаком | |
Приправа – 1/2-1 чайна ложка (для курки) | |
Лавровий лист – 1 шт. | |
Петрушка – 2-3 гілочки |
Днями готувала ось такий овочевий супчик з картоплею, капустою брокколі і стручкової квасолею, з додаванням копченого м’яса. Вийшов він якось сам собою, просто захотілося чого-небудь з копченого. Мої очікування перевершили самі себе. Аромати, я Вам скажу, були на всю квартиру. Думаю, урізноманітнити меню ніхто не проти? Стати в нагоді багатьом. А якщо ви любитель брокколі, та й взагалі, яскравості в супі, це для Вас! Так, і якщо Ви не любите зажарку, не обов’язково румянить на сковороді цибулю і моркву. Обійдіть цей крок і відразу закиньте ці овочі в воду.
Інгредієнти розраховані на 3-х літрову каструлю. Приблизно час готування супу з копченої курки з капустою брокколі і зеленої стручкової квасолею займає 30-45 хвилин. 15 хвилин йде на підготовку/нарізку продуктів і 20-30 хвилин на приготування самого супу. Приємного Вам!
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Картоплю помити, почистити, нарізати кубиками, відкласти в сторону. Ріпчасту цибулю і моркву почистити, порізати дрібними кубиками (або довільно). У каструлі з товстим дном розжарити масло, обсмажити на ньому спочатку дрібно нарізаний цибулю до прозорості (приблизно близько 3-х хвилин на слабкому вогні). Потім додати моркву, смажити до золотистого кольору (близько 5-ти хвилин).
Поки всі смажитися, з копченого м’яса зняти шкіру (вона нам не знадобитися, викинути), видалити всі кістки. М’ясо птиці нарізати довгими великими смужками.
Тепер в каструлю до смаженого цибулі і моркви додати копчене м’ясо курки. Все залити водою (спочатку наливаємо 2 літри).
Після того як вода закипить, закинути картоплю. Овочевий суп посолити, варити 10 хвилин.
Потім закинути заморожену зелену стручкову квасолю.
І, слідом, брокколі. Додати ще води (до краю каструлі) і варити до готовності овочів на слабкому вогні.
Наприкінці варіння в суп закинути лавровий лист. Приправити улюбленими спеціями, за необхідності досолити. Варити ще 2-3 хвилини. Закинути дрібно посічену свіжу петрушку. Зняти з вогню (якщо, після того як закинули зелень, каструлю не закривати кришкою, петрушка залишиться яскраво зеленою). Подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!