Суп з рибних консервів-в кращому італійському ресторані!

Суп з рибних консервів-в кращому італійському ресторані! – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт італійського рибного супу, адаптований під російських економних хазяєчок

Інгредієнти

картопля – 3 шт.
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
томати у власному соку – 500 гр. купуйте !очищені! томати у власному соку, або перед роздрібненням очищайте з них шкірку вручну
часник – 4 зубчики
петрушка – 1 пучок
лавровий лист – 2 аркуша
олія оливкова – 2 ст. ложки можна використовувати соняшникову олію, на свій смак можна додати більше масла, особливо при смаженні моркви
сіль – за смаком
багет – 1 шт.
рибні консерви – 1 банку будь-які: тунець, кета, сардина
яйця – 1 шт.
манка – 2 ст. ложки
суміш перців – за смаком

Як приготувати Суп з рибних консервів-в кращому італійському ресторані!

Прийшла мені в голову ідея поєднати непоєднуване і приготувати економний рибний суп по-італійськи. За основу я взяла знаменитий італійський суп Буйабес. Згідно рецептури в цей суп додають омарів, дорогі сорти риб, тому за одну його тарілочку в ресторані доведеться заплатити близько 200 євро. Однак спочатку це був суп бідняків, суп рибалок. Оригінальний рецепт народився народом. З року в рік рибалки варили для себе суп з улову, що не продали за день. До решти дрібної рыбешке, креветок і кальмарів вони додавали всілякі приправи і ті овочі, що були під рукою. Ось і весь секрет супу – додавати кілька сортів риби і різних морських мешканців, кілька видів приправ і варити все на повільному вогні. Суп виходить густий, насичений. Подається традиційно з підсмаженими скибочками багета, званими кростіні.

Сьогодні я ризикнула приготувати його не з морської риби, а із звичайних рибних консервів, а для більшої привабливості консерви трансформувалися…. під фрикадельки! Ознайомтеся, спробуйте приготувати і оціните, що вийшло.

Покроковий рецепт

У каструлю наливаємо 1 л води. Ставимо її на вогонь. Вода повинна закипіти, а ми в цей час миємо й чистимо картоплю, споліскуємо його і нарізаємо у вигляді кубиків.

У киплячу воду спершу додаємо картоплю і лавровий лист, потім сіль. Накриваємо кришкою і залишаємо на середньому вогні на 20 хвилин.

У наявні 20 хвилин займемося овочами. Дрібно ріжемо цибулю, рубаємо листя петрушки і селери, для подрібнення часнику можна скористатися часникодушилкою. Моркву тремо тонкою соломкою. Розігріваємо в сковороді оливкове або рослинне масло (за смаком) і додаємо цибулю, готуємо його до прозорості.

Потім додаємо моркву і готуємо ще 3 хвилини, потім селера, часник і петрушку. Готуємо овочі ще 5 хвилин.

У той час поки овочі доходять, ми займемося томатами і нашими фрикадельками.

Томати потрібно всього лише прокрутити в блендері до однорідної маси. Поки відставити. Вони нам знадобляться трохи пізніше.

Приступаємо до фрикадельок. Для цього виймаємо рибу в окрему миску. Попадаються хребти краще видалити. Розминаємо м’якоть виделкою або блендером. Потім додаємо манку, перемішуємо. Вбиваємо яйце, трохи солі. Тепер черга прянощів і сухих трав. На ваш розсуд. У мене це суміш перців чорного, білого, зеленого і рожевого. Перемішуємо. Залишаємо на пару хвилин.

Повертаємося до овочів. Викладаємо їх в каструлю, зверху заливаємо пюрированными томатами, додаємо сіль і мелений чорний перець, розмішуємо і доводимо до кипіння.

Викладаємо рибні фрикадельки в суп акуратно, щоб не разломались. Закриваємо каструлю кришкою. Нам залишилося варити суп вже разом з рибними фрикадельками ще 5-7 хвилин. Слабкий вогонь.

Тим часом займемося кростіні – обсмаженою багетом. У невеликій кількості розігрітого оливкового масла обсмажуємо з двох сторін скибочки багета і натираємо їх часником. Вимикаємо вогонь, розливаємо суп по тарілках, подаємо з кростіні. І вуаля – приємного апетиту!