Основний інгредієнт червона сочевиця. Саме червона, швидко вариться, і добре розварюється. І виходить густий, смачний суп.
Інгредієнти
Бульйон – 2 л у мене качиний, у вас може бути інший | |
сочевиця – 100гр | |
кортошка – 300гр | |
морква – 50гр | |
сіль, суміш італійських спецій – за смаком | |
хліб – 2 скибочки | |
часник – 2 зубчики |
Цей суп можна варити на будь-якому бульйоні. Хто як любить. Я варю на качиному, суп виходить дуже наваристим. Якщо любите легенький супчик, варимо на курячому. Буде дуже смачно і так, і так.
Покроковий рецепт
Готуємо овочі. Почистили картоплю, порізали на дрібні кубики, моркву помили, почистили і потерли на крупній тертці.
У мене бульйон вже зварений (на качці) . Ставимо його на плиту, доводимо до кипіння і додаємо картоплю. Чекаємо,поки закипить картопля.
Переходь до сочевиці. Ось так виглядає червона сочевиця.Промиваємо її добре. І кладемо в киплячий бульйон, вже з картоплею. За тим додаємо моркву,солимо, додаємо спеції. І варимо хвилин 10-15. Дивимося по готовності картоплі. Тому що різні сорти, варяться по-різному. (сочевиця вариться швидко).
Поки вариться суп….
Ми робимо наші грінки. Хліб білий нарізаємо маленькими кубиками. Потім, очистили часник від шкаралупи, і розчавили виделкою. На сковороду виливаємо рослинне масло, нагріваємо. Кладемо наш роздавлений часник на сковороду, і чекаємо, поки він пустить сік. Після виймаємо часник. Кубики хліба викладаємо, і підсмажуємо на повільному вогні. Смажимо до тих пір, поки хліб не стане як сухар.
І ось наш суп готовий, грінки подавати в окремому посуді. І класти їх, перед трапезою. Приємного апетиту.