Суп має вершковим смаком з ніжними суцвіттями цвітної капусти. Хороший у використанні як теплим в зимовий час року, так і холодним в спеку.
Інгредієнти
Вершкове масло – 8 столових ложок | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Селера – 1 стебло | |
Цвітна капуста – 1 качан | |
Курячий бульйон – 2 літри | |
Петрушка – 2 столові ложки свіжої або сушеної | |
Борошно – 6 столових ложок | |
Молоко – 2 склянки незбираного молока | |
Сіль – 2 чайні ложки (або за смаком) | |
Сметана – 200 г (кімнатної температури) |
Суп має вершковим смаком з ніжними суцвіттями цвітної капусти. Хороший у використанні як теплим в зимовий час року, так і холодним в спеку.
Покроковий рецепт
У великій каструлі супу розтопити 4 столові ложки вершкового масла. Обсмажити на ньому дрібно порізану цибулю до золотистого кольору.
Додати різану на дрібні кубики моркву і селеру і обсмажити їх близько двох хвилин.
Додати нарізану на шматочки цвітну капусту, зелень петрушки і перемішати.
Каструлю накрити кришкою і тушкувати на дуже повільному вогні протягом 15 хвилин. Через 15 хвилин влити курячий бульйон. Довести до кипіння, потім зменшіть вогонь і дати поваритися.
В іншій невеликій каструлі розтопити 4 столові ложки вершкового масла. В окремій мисці змішати борошно з молоком за допомогою віночка. Цю суміш вилити у топлене масло.
Варити, постійно перемішуючи, до тих пір, поки вона не загусне і увариться в 2 рази.
Зняти з вогню, додати суміш в киплячий суп. Суп варити ще 15-20 хвилин. Додати приправи, солі і перцю (якщо необхідно).
Перед подачею на стіл на дно супниці викласти сметану, перекласти суп в супницю, перемішати. Відразу подавати до столу. Приємного апетиту!