Смачний зелений суп, їсти можна як діткам, так і дорослим. Подавати на обід, як перше.
Інгредієнти
шпинат – 3-4 брикету заморожений шпинат | |
бульйон або вода – 2л | |
цибуля – 1шт | |
морква – 1шт маленька | |
картопля – 3-4 шт | |
яйце – 2шт | |
масло вершкове – трохи | |
сіль – за смаком | |
лавровий лист – 1 листочок |
Шпинат можна брати і не в брикетах. Якщо у Вас, шпинат свіжий, просто зварити у воді. І дрібно-дрібно нарізати.
Покроковий рецепт
Нам знадобляться такі продукти:
Починаємо з овочів. Картоплю почистити, нарізаємо дрібними кубиками. Моркву і цибулю подрібнити. У мене блендер,я це роблю в ньому. А у кого немає, цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Овочі підготували.
Яйця варимо круто, 10 хвилин. Після того як зварили, опускаємо в холодну воду, так вони швидше охолонуть. Чистимо від шкаралупи. І ріжемо дрібними кубиками.
У мене бульйон ( у Вас може бути вода, на смак, ніяк не вплине, тому що, в рецепті присутній вершкове масло, воно надає смак.) Картоплю кидаємо в бульйон, солимо.
З цибулі і моркви робимо засмажку. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо моркву, обсмажуємо ще хвилин 10 з морквою. І засмажку додаємо в картоплю, яка вариться в бульйоні.
Наступний етап – шпинат. Вершкове масло розтопити на сковороді. І в масло кладемо наш шпинат, можна не розморожувати. Тушкуємо 5-7 хвилин під кришкою.
Останній етап. Шпинат і яйця кладемо в суп. Додаємо лавровий лист,солимо за смаком. Варимо все разом ще 5 хвилин. Вимикаємо, суп готовий