Сушені гриби для тривалого зберігання необхідно приготувати будь-якій господині.
Інгредієнти
Білі гриби (підосичники, підберезники і т. д.) – 1 кг | |
Пергамент (папір для випічки) – 2 аркуша |
Сушені гриби володіють масою достоїнств. Вони зберігаються тривалий час. При дотриманні нескладних умов зберігання гриби не зіпсуються протягом декількох років. Сушені гриби легкі і компактні. Не потрібно зберігати в морозилці, вони не псуються при кімнатній температурі. При усушці гриби не втрачають свій аромат, навпаки, запах стає більш насиченим.
Сушені гриби додають в супи, з них можна готувати соуси, використовувати в сложносоставных стравах (жульєни, омлети, террины і т. д.) Сушені гриби використовуються при приготуванні салатів, їх можна додати в піцу, використовувати в якості начинки для пиріжків, зразів, котлет.
Сушені гриби для тривалого зберігання необхідно приготувати будь-якій господині.
Покроковий рецепт
Гриби почистити (не промиваючи), відокремити ніжки від шляпок.
Капелюшки нарізати на смужки товщиною 0,5 див.
Деко застелити пергаментним папером, викласти гриби в один шар. За один раз можна використовувати кілька дек та решіток.
Сушити гриби слід протягом двох днів при температурі 50 градусів, з трохи прочиненими духовкою. Сушіння триває 2 дні, щодня необхідно включати духовку на 3 години.
Остиглі гриби перекладають у суху скляну банку або в полотняний мішечок. Зберігати гриби слід в сухому, добре провітрюваному місці.