Дуже ситне і смачне блюдо.
Інгредієнти
Свиняча вирізка – 700-800гр | |
Середній картопля – 5-6 шт | |
Цибуля – 2 шт. | |
Сир – 150 гр | |
Майонез – 2 ст. л. для змащування м’яса | |
Рослинне масло – 3 с. л. для маринування свинини і змазування дека | |
Сіль, спеції – за смаком |
От за що я люблю свинину, так це за її різноманітне приготування. Можна і на свято щось пікантне подати, і повсякденне блюдо приготувати. Рулети, відбивні, биточки – все це можна приготувати з свинини. Але один з головних моментів – це підготовка м’яса, а саме маринування, щоб блюдо вийшло ніжним і сухим.
Відразу на майбутнє скажу, що краще його маринувати в соняшниковій олії, що рулети, що відбивні, що м’ясо по-французьки будуть м’якими. Сьогодні я поділюся з вами рецептом свинини під шубою. Шубою, до речі, може виступати все, що завгодно: гриби, ананаси, помідори або інші овочі, у мене буде цибуля, картопля і сир. У такому поєднанні я готувала вперше, але результатом була більш ніж задоволена.
Єдине, краще поставити маринувати свинину на ніч. Для цього спочатку її нарізати на порційні шматочки, відбити, посолити, використовувати улюблені спеції, кожен шматочок змочити у соняшниковій олії, укласти один на одного і відправити холодильник. Ще для м’якості використовується гірчиця в поєднанні з рослинним маслом, раніше я так тільки і замаринувала, але цього разу її просто не виявилося під рукою. Тим не менш, м’ясо вийшло соковитим.
Покроковий рецепт
Першим ділом беремо наше м’ясо, обрізаємо жилки, жир. Режим на порційні шматочки, кожен відбиваємо, солимо, перчимо і змочуємо в маслі. Кожен шматок складаємо один на одного і відправляємо в холодильник для маринування.
Коли м’ясо добре просочилося, починаємо підготовку шуби. Ріжемо півкільцями цибулю, і тремо на дрібній тертці сиру картоплю.
Укладаємо наше м’ясо на деко застелений фольгою, фольгу обов’язково промазуємо мяслом. Кожен шматочок змащуємо майонезом, щоб наша шубка схопилася в момент запікання.
Тепер починаємо покривати м’ясо нашої заготівлею. Спочатку цибулею, слідом укладаємо картоплю. Сиром я буду терти вже за 10 хвилин до оканчанія готування.
Перед відправкою в духовку, картопля покриваємо майонезом, щоб той не підгорів. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 1год 20 хв, за цей час у мене м’ясо було вже готове.
Виймаємо свинини і трьом сиром. Ставимо ще на 10-15 хвилин, градус знижуємо десь до 150.
Наша свинина по шубою готова. Приємного апетиту.