Пряна свиняча лопатка з ароматним соусом і паприкою – ідеальне основне блюдо для святкового застілля!
Інгредієнти
Часник – 5 зубків | |
Свиняча лопатка – 1 шт. | |
Часниковий соєвий соус – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Лист лавра – 2 шт. | |
Паприка – за смаком | |
Лимон – 1 шт. | |
Перець чорний – за смаком |
Соковита і пікантна свиняча лопатка з часниковим соусом здивує чарівним ароматом і простим приготуванням. М’ясо перед запіканням потрібно замаринувати і витримати в холодильнику не менше 12 годин, а краще – цілу добу. Важливо враховувати, що час запікання свинини буде змінюватись в залежності від величини лопатки.
Покроковий рецепт
Замаринувати м’ясо з невеликою кількістю солі, перцем, подрібненими зубками часнику і лавром. Залишити свинину в холодильнику на ніч у фользі або глибокій ємності з пластику.
Залити свинячу лопатку соєвим часниковим соусом. Перемішати і дати настоятися чверть години.
Викласти м’ясо на лист фольги і обкласти шматочками лимона. Збризнути м’ясо невеликою кількістю соку.
Щедро посипати м’ясо паприкою. Щільно загорнути в лист фольги. Відправити в духову шафу на цілу годину. Після, відкрити фольгу і дати свинячої лопатки зарум’янитися протягом 10 хвилин.
Ароматна свинина готова!
Викласти м’ясо пікантне на тарілку і дати злегка охолонути.
Нарізати на середньої величини слайсы і – подавати до святкового столу! Приємного апетиту!