Тим, хто любить незвичайні і ароматні страви, рекомендується приготувати ніжну свинину з овочами і квасом.
Інгредієнти:
– бутони гвоздики (чотири штуки);
– філе свинини (640 г);
– харчова гімалайська сіль (за смаком);
– домашній хлібний квас (640 мл);
– перець чорний горошком (п’ять штук);
– несолоне масло вершкове розм’якшене ( 175 г);
– салатний цибуля червона (56 р);
– лавровий лист (три штуки);
– болгарський перець зелений (одна штука);
– очищені зубці часнику великі (дві штуки).
Процес приготування:
Дуже тонко нашаткувати очищений червоний лук, що стосується зубців часнику, то їх можна порубати або нарізати тоненькими пластинками.
Підготувати каструлю з неокисляющегося матеріалу, викласти в неї промиту свинину, влити квас, додати подрібнений часник, а також нашатковану цибулю, бутони гвоздики, перець горошком і лавровий лист.
Перемішати свинину з квасним маринадом, потім накрити каструлю кришкою і прибрати її на півтори години в холодильник.
По закінченні вищевказаного часу підготувати якусь глибоку форму, злегка змастити її маслом, викласти в неї мариновану свинину, запікати це м’ясо до повної готовності за 185 градусах.
Як тільки свинина буде готова, злегка остудити і нарізати кубиками середнього розміру, після цього нашаткувати тонкими смужками зелений перець.
Підготувати глибоку велику сковороду, розтопити в ній вершкове масло, потім додати нашатковану зелений перець і нарізане м’ясо, при частому помішуванні обсмажувати ці інгредієнти вісім хвилин.
Влити в цю ж посуд залишки квасного маринаду, перемішати і продовжити процес приготування свинини з перцем ще п’ятнадцять хвилин.
Подавати свинину в теплому вигляді зі столовим хріном і запеченою картоплею до столу.