Медальйони на грилі – соковите м’ясо з рум’яною скоринкою для любителів ситних закусок!
Інгредієнти
Часник – 2-3 зубчики | |
Вершкове масло – 1 ст. л. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Базилік – щіпка | |
Орегано – щіпка | |
Свиняча вирізка – 250 г | |
Лист лавра – 2 шт. | |
Соєвий соус – опціонально | |
Суміш перців – щіпка | |
Сіль – за смаком |
Медальйони зі свинини з травами – смачна і ситна закуска на швидку руку. М’ясо виходить ніжним, а кірка на поверхні м’яса – підсмаженою і хрусткою. Всього 15 хвилин і – страва на вашому столі!
Покроковий рецепт
Нарізати вимиту свинячу вирізку на великі шматки – приблизно чотири сантиметри в довжину. Викласти шматочки вирізки волокнами вниз і злегка приплюснути.
Натерти м’ясо сіллю за смаком і свежемолотыми перцями. Дати постояти пару хвилин для маринування.
Розігріти сковорідку-гриль. Підсмажити на двох видах масла часник і сухі спеції до рум’яності. Прибрати часник з вогню, щоб він не горів при смаженні і не давав гіркоту. Обсмажити м’ясо з двох сторін – по 1,5 хвилини з кожного.
Обсмажені медальйони викласти у форму для запікання, застелене фольгою. Покрити боки лавровими листками, викласти поруч часник і кілька горошин перцю. Запікати п’ять хвилин в розігрітій духовці.
Вийняти м’ясо, полити соєвим соусом і відправити в духовку ще на 5 хвилин.
Подавати медальйони до столу з улюбленим соусом.
Акцент м’яса підкреслить зелений соус, барбекю або кисло-солодкий. Приємного апетиту!