Інгредієнти: Свинячий окіст 500гр; Гриби свіжі 100гр; Варена шинка (нежирна) 100гр; Свинячий жир (топлений) 60гр; Масло вершкове 60гр; Густі вершки 20гр; Борошно 20гр; Яйце 1шт; Біла паніровка 100гр; Сіль 10гр Міцний бульйон 200гр; Пасеровані цибулю і коріння 100гр; Томатне пюре 30гр; Вино червоне сухе 100гр.
Спосіб приготування: Свинячий окіст нарізати широкими пластинами, відбити їх, щоб товщина їх не більше чотирьох міліметрів.
Шинку і свіжі гриби дрібно нашаткувати і злегка, щоб не зник грибний аромат, просмажити на олії (30гр). Коли шинка і гриби обсмажаться, посолити, змішати їх з борошном і густими вершками, ще трохи прогріти і охолодити.
На середину кожної м’ясної пластини викласти начинку у вигляді овалу, дуже обережно загорнути її в м’ясо. Потрібно намагатися, щоб м’ясо навколо начинки розподілилося рівномірно.
Кожну зразу посолити, вмочити в разболтанное яйце, і обсипати білої паніровкою (манкою або білими меленими сухарями). Спочатку смажити зрази потрібно в розігрітому свинячому смальці, потім тушкувати в жаровій шафі.
Бульйон, томатне пюре і пасеровані овочі з’єднати і проварити п’ятнадцять хвилин, потім додати туди масло (30гр) і червоне вино, закип’ятити, охолодити, наповнити цим соусом великий соусник і окремо подати до зразам.