Свіжий овочевий салат з сухариками Хрустинка

Свіжий овочевий салат з сухариками Хрустинка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Як я вже говорила раніше, цей салат нагадує знаменитий “Цезар”. На відміну від нього, “Хрустинка” не містить ні м’яса, ні риби , ні креветок. Для його приготування потрібно взяти свіжі овочі. Томати промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки, даємо стекти воді. Огірки моєму теж, відрізаємо попку і , якщо шкірка дуже груба, очищаємо овоч від неї. Звичайний зелений салат поділяємо на листочки і , обов’язково промиваємо окремо кожен листочок всередині(саме там накопичується земля , пил, пісок і комахи). Яйця відварюємо до стану в “круту” (обов’язково). Інгредієнти готові.




Основним кроком приготування є нарізка продуктів. Спочатку на блюдо йде зелений салат. Фахівці не рекомендують різати ножем. Вважається, що так зелене листя виділяють гіркий сік. Тому ,я рву листочки руками. Зверху на листя салату викладаємо огірок, який потрібно нарізати невеликим кубиком. Помідори ріжемо довільно. Красивіше і зручніше на зелених листках виглядають помідорні часточки-човники. Таким же чином нарізаємо , очищені курячі яйця.


Приступаємо до приготування спеціального соусу. В основі нього лежить або звичайний класичний йогурт (без добавок) або майонез. В конкретно моєму випадку, основа-майонез. до нього додаємо мелений чорний перець, подрібнений часник, зіру і коріандр, суміш добре перемішуємо й даємо настоятися 5 хвилин. Після цього додаємо в соус сік 1-го лимона. В залежності від ваших уподобань можна варіювати кислоту заправки , додаючи більше або менше лимонного соку. Отриманою сумішшю поливаємо салат.




І останнім у приготуванні йде посипання. Вона складається з двох інгредієнтів. Перший-сухарики. Їх я готую дуже просто. Сірий хліб нарізаю на дрібні кубики. Щоб хліб менше кришився, я беру черствий. У сковороду кладу 20 гр. вершкового масла і 1 ч. л рослинного, додаю часточки часнику і викладаю хлібні кубики. На повільному вогні готую сухарики близько 20 хвилин. Такі заготовки роблю в прок, тому раптовий прихід гостей мене не лякає. Цими часниковими грінками посипаємо “Хрусткість”. Друга посипання – пармезан. Його подрібнюю на дрібній тертці. Цей інгредієнт дуже важливий. Він надає салату унікальний відтінок смаку. Страва готова! ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!